Start
Omhoog

  Tunnelkids


Het boek begint dat de hoofdpersonage; Santjago zit in de oorlog  tussen zijn geboorte land en een ander grenzend land, waar zijn vader omkomt! Santjago, slaagt op de vlucht, zonder zijn overgebleven familie. De jongen zijn doel is om Amerika te bereiken en de moordenaar van zijn vader te vermoorden.

Na al een week reizen hangt hij al vol modder terwijl hij voort stapt langst de snelweg. Er komt een truck langs gereden en  stopt. Hij zag de eenzame jongen en vroeg of hij een lift wou en Santjago wilgden zij verzoek in.
Daar aangekomen ontmoette hij de hele familie; zoon, dochter, moeder, DaSilva (een goede vriend van hun) en natuurlijk de vader waar hij al heel zijn verhaal heeft tegen uitgelegd en ook zijn doelstelling. Na een hele periode en het al goed naar zijn zin heeft; hij was op een namiddag met DaSilva naar het schietterrein gegaan en vroeg aan Santjago om eens te proberen, als hij vijf maal raak schoot kreeg hij een revolver! Het lukt hem vrij aardig en kreeg dus de revolver! Maar na een tijdje dacht hij terug aan zijn doel en vertrok terug de wijde wereld in! Op zijn weg maakt hij kennis met een meisje waar hij verliefd op wordt! Aangekomen aan de grens van Amerika gaat hij een tunnel in voor over de grens te geraken. Daar, komt hij Flaco tegen. (De koning van de tunnels!) Ze komen direct goed overeen en benoemd hem tot adjudant! Nu blijkt dat de moordenaar van zijn vader koning is van een andere tunnel en dus ook Flaco's rivaal! Hij gaat hem vermoorden en dat lukt hem ook maar, al zijn "onderdanen " zijn kwaad en gaan dus Santjago achterna! Hij en zijn vriendin vluchten naar Amerika waar hen opnieuw een nieuw leven ligt te wachten.

Geschreven door horemans Tom


  

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.