Start
Omhoog

 

 

Titel:”Tijd voor de boomhut”

Auteur:Wim Vromant

Illustraties:Hans Vermandere

Uitgeverij: “De eenhoorn”

Aantal bladzijden: 71

Aantal hoofdstukken: 17

Hoofdpersonages: Tom en Hannes; de 2 broers, Mama,papa,Eva ;de zus. Andere personages: oma , oom Gerrit, Francis ;het vriendje van Eva .

Het verhaal:

Eindelijk vakantie ! De pa van Tom en Hannes beloofde in de 1ste week van de vakantie samen een boomhut te maken. Maar… papa had te veel werk en wou z’n plannen uitstellen. De 2 broers starten een actie genaamd ; “Actie Boomhut”. Enkele plannetjes mislukken ,maar dan krijgen ze hulp van mama! Mama bedenkt een plan, ze verkleed zich als klant bij haar man, die dure juwelen verkoopt .Mama laat uitschijnen dat ze twijfelt en geeft haar visitekaartje waar opstaat; Katie Hombout lid van “Actie Boomhut”. Papa vindt dit bizar ,maar wanneer mama haar pruik af doet geeft papa zich gewonnen. Papa begint toch aan de boomhut ,en wanneer hij eindelijk klaar is valt hij van het trapje en … breekt zijn arm en been! Zo is iedereen tevreden ; de kinderen hebben hun boomhut en papa is thuis bij mama , zodat werken eens op de 2de plaats komt!

 

Gemaakt door Tesskeuh Milbouw


  

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciële basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.