Start
Omhoog

  Rimpels en geruis ,

 door Gerda Van Erkel (uitg. davidsfonds/infodok) SYNTHESE

Geschreven door Fem

Synthese roman 1; ĎRimpels En Geruisí

Rimpels En Geruis, geschreven door Gerda Van Erkel, uitgegeven door Davidsfonds/Infodok, handelt over het niet kunnen aanvaarden en verwerken van een traumatische ervaring van het hoofdpersonage.

Ruben is 15 als zijn kleine zusje Jolien door een dronken chauffeur wordt aangereden en op slag dood is. Hoewel ze nu reeds 2 jaar begraven is, leeft het meisje in Ruben zijn gedachten nog steeds verder. Zijn schuldgevoelens weerhouden hem ervan door te gaan zonder haar en zich open te stellen voor andere mensen die het misschien wel goed met hem bedoelen. Wanneer zelfs DaniŽl, een al wat oudere man die de jachthaven uitbaat, er niet in slaagt Rubens ogen te openen lijkt de jongen reddeloos verloren, maar dan komt Lore op de proppen. Het was liefde op het eerste gezicht en na heel wat omwegen en obstakels krijgt Lore wel vat op Ruben, iets wat iemand anders tot nog toe niet was gelukt.

Ruben besluit dat net als hij ook zijn moeder, die na een zelfmoordpoging in het ziekenhuis terecht is gekomen, de feiten en gebeurtenissen zal moeten aanvaarden en achter zich laten. Voor het eerst sinds de dood van Jolien opent zijn moeder haar ogen en ziet dat de dingen nooit meer zullen zijn zoals ze eens waren, dat wordt haar redding.

 

  

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.