Start
Omhoog

  Grieselstate

"Grieselstate" , met zijn 120p. pure griezelkomedie , bevat maar één echt prentje , deze betreft de voorkant . Deze zijn van Tony Ross. De uitgeverij of het verdeelhuis is Facet.
De auteur ken je nu allicht wel ,( A. Horowitz), deze man is Engelstalig of Amerikaans.
Dit leid ik af uit het feit dat het boek oorspronkelijk Engels is maar dankzij A. Van Ewyck
ook in het Nederlands . Het boek zit al aan zijn 10'de druk en heeft geen echte prijzen
gewonnen .
Het gaat over een 12-jarige jongen  genaamd David Elliot die van de kostschool sladrop werd verwijderd wegens verregaand en hardnekkig socialistisch gedrag , om het beknopt mee te delen . Zijn vader , ex-sladrop-er ; is daar helemaal niet tevreden mee .
Van beroep is hij een bankdirecteur en hoopte dat zijn zoon in zijn sporen zou treden.
Begrijpelijk is hij teleurgesteld . Na een hardnekkige discussie met zijn vrouw over zijn toekomst , vonden ze geen nieuwe school . Er restte noch maar 2 weken , voor de vakantie gedaan is .
Dan kwam er als bij wonder een prospectus in de bus . Een prospectus waarin discipline centraal stond . Zijn vader was meteen ingetogen . En belde naar de school voor akkoord .
Het besluit stond vast , het werd "Grieselstate" .
Maar al gauw bij zijn aankomst blijkt dat deze school heel anders is als beschreven in de prospectus . Dit was geen normale school , er was iets mee . Maar David kon er niet bij wat.
Neen , een griezelige en mysterieuze bedoening . Grieselstate was gevestigd op het eiland Dodenkopeiland voor de kust van Norfolk .
De lessen werden gegeven door een mummie , weerwolf , een vampier , .Maar verbazingwekkend ging hij op elk vak erop vooruit , werd beter .
Er scheelde iets met de andere leerlingen van de school , op hun piama stond een naam maar ze luisterden allemaal naar een andere naam . Vreemd vond David . 'S nachts gingen ze soms weg en 's morgens kwamen ze terug . Na wat verkenning ontdekte David dat ze allemaal een zevende zoon/dochter waren van een zevende zoon/dochter . Mythologisch maakt dat hun een heks . Hij dus ook . Als er een inspecteur verschijnt op de school ,
die word vermoord met een pop en zeven naalden is het helemaal duidelijk .
Ze waren allemaal heks , en willen van hem ook een heks maken !
David kan vluchten met de boot die elke dinsdag komt naar het eiland . Hij had geluk gehad.
Maar ver komt hij niet , ze vangen hem en brengen hem terug naar het kasteel . Daar dwingen ze hem onder ogen te zien wat hij is . Of hij word heks of ze vermoorden hem . David kiest voor het eerste en word zo aanvaard door alle leerlingen . Hij krijgt ook een zwarte ring zoals iedereen en een andere naam . Een nieuw begin .
Een goed boek , zeker een aanrader voor lezers van 12 tot . . Er is ook een vervolg
waarin hij de graal(beker) moet terughalen voor de school . Ook een goed boek , maar dat is voor een volgende keer .
 

Geschreven door kenny Willems

  

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciële basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.