Start
Omhoog

  Gevangenis met open deur

Jan Terlouw

 

Titel: Gevangenis met een open deur
Auteur: Jan Terlouw
Omslag: Jan Wesseling
Uitgever: Lemniscaat b.v. Rotterdam
Jaar van de uitgave: 1986
Jaar van de eerste druk: 1986
Aantal bladzijden: 173
 

Vorm en uiterlijk:

De titel ‘Gevangenis met een open deur’ is afgeleid van de woorden die Willem de Vries zegt bij elke nieuwe lichting die binnenkomt nadat ze al een deel van de hersenspoeling hebben ondergaan: “Je bent niet gedwongen om hier te blijven, maar weet dat je ziel nu openligt en de buitenwereld hier gebruik zal maken en je zal kwetsen!”.

Je mag dus, bij wijze van spreken, weggaan maar eigenlijk niet! Een sekte staat hier voor een gevangenis waar de deur openstaat.

De titel slaat erop dat je in zo' n sekte vrij bent om te gaan maar je bent zo "geprogrammeerd" dat je helemaal niet weg kan (geestelijk).


The Living Souls noemen ze zichzelf omdat de rest van de wereld bestaat uit dode zielen.
De omslag zegt eigenlijk ook veel over het boek, achteraan zie je een grote deur die openstaat. Het is de deur waardoor ze kunnen vertrekken. Je ziet veel mensen op de kaft staan waaronder ook Paul. Je ziet ook Willem die vooraan op een imponerende wijze en vol overtuigingskracht aan het spreken is.

De omslag is aantrekkelijk en spoort aan om het boek te lezen.

 

  

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciële basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.