Start
Omhoog

 

EEN LEGE BRUG ( DIRK BRACKE ).


Samenvatting .

Siem ontmoet Paulien voor het eerst op een brug over een spoorweg . Ze maakt een tekening van het landschap en de langskomende treinen . Siem wordt meteen verliefd op haar , want ze is een heel knap meisje dat ook heel mooi kan tekenen . Hij probeert haar beter te leren kennen , maar Paulien gedraagt zich heel ongewoon . Op een dag komt Siem te weten dat ze autistisch is . Siem weet niet hoe het nu verder moet , maar hij laat haar niet vallen .Het wordt zelfs beter, want Kirst , een jongen waar Siem al lange tijd geld van afluist , is toevallig Pauliens broer . Hij moet nu zijn lunchgeld niet meer afgeven , maar in ruil daarvoor moet hij geheime afspraakjes regelen tussen Siem en Paulien . Siem is dan ook heel blij dat hij Paulien op haar kamer kan ontmoeten . Maar als Siem verder probeert te gaan , begint Paulien te vertellen over ' De Hand ' , een instelling waarin zij zit . En dan komt Siem dingen te weten die hij liever nooit zou willen geweten hebben .
Als Siem Paulien onverwacht gaat opzoeken in ' De Hand ' , is Steven , die daar de leiding heeft , er niet . Siem moet dan van Paulien Steven spelen , en dan ziet hij dat er iets niet klopt . Hij komt te weten dat Steven van Paulien misbruik maakt omdat Paulien niet beseft wat liefde of gevoelens zijn . Hij begrijpt dan ook dat het niets tussen hen kan worden .

Gemaakt door bram vermeulen

  
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.