Start
Omhoog

  Bolbliksem

 

Titel: Bolbliksem
Auteur: Anthony Horowitz
Aantal bladzijden: 184Korte inhoud:  Alex Rider woonde samen met zijn oom Ian Rider in een van de vele buitenwijken van Londen.  Op een dag wordt Ian Rider vermoord door de meest gezochte huurmoordenaar Yassen.  De dienst waar zijn oom werkte (hij was geheim agent) vroeg aan Alex of hij geen interesse had om in dienst te komen zodat hij de zeer bekende meneer Janes te bespioneren.  Janes was van plan om een nieuwe computer op de markt te brengen maar de geheime dienst is te weten gekomen dat er iets niet pluis was met de computers die Bolbliksem heetten.  Al snel komt Alex te weten dat wanner men de computer opstart er een dodelijk gas ontsnapt dat een mens binnen de tien minuten velde.  Yassen komt te weten dat hij een geheim agent is en probeert hem te doden.  Maar Alex kan er op het nippertje aan ontsnappen.  Met veel inspanningen zal hij proberen het lot van de Engelse bevolking te verhinderen.

Eigen mening:  ik geef het boek een 8.5 op10.  Het is weer een meesterwerk geschreven door Horowitz.  Het is een spannend boek en je voelt met Alex echt mee hoe hij het geheim van de Bolbliksem probeert te ontcijferen.  IK vin vooral Alex de hoofdpersoon zeer goed omdat die altijd zo verstandig reageerde en erg goed karate kon waarmee hij enkele keren zichzelf het leven redde.

Ik raad echt iedereen aan om dit boek te lezen!

Door Stijn Goos

 

 

 

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.