Start
Omhoog

           Zich individueel ontspannen

 

 

Activiteiten in de vrije tijd                                

     * naar de thermen gaan

     * zich individueel ontspannen       Tekstvak:  Als er geen spelen georganiseerd werden, moest de Romein zichzelf bezighouden. Vaak deden ze dat door rond te slenteren, te dobbelen, lichaamsoefeningen te doen,... tot de cena (avondmaal). 
 
De drukke straten van Rome waren niet ideaal om door te wandelen. maar het was wel heel speciaal: je zag er mensen van alle landen en standen, de straatkunstenaars en verkopers konden boeiend zijn,... 
De rijke Romein kon zich ook tussen de menigte laten dragen in een draagstoel. Je zag ook Romeinen die rondtrokken op een muildier. 
Het volk wandelde wel het meest in de rustigere stadsgedeelten: de fora (waar het na de middag rustig was), de open tuinen van de keizers,...Ze stonden er in groepjes te babbelen en de voorbijgangers te bekijken. 
 
De Romeinen zijn altijd dol geweest op gokken. Er ging voor steeds meer geld gespeeld worden, hoewel gokken verboden was. Er mocht wel gegokt worden op sportwedstrijden. Hierdoor werden de gladiatorengevechten en paardenraces nog populairder. Ze gokten wel stiekem op spelletjes met de dobbelstenen, op 'kop of munt',... Latrunculi, het Romeinse schaakspel, was ook zeer populair. Wie dit te moeilijk vond, speelde een simpel damspel dat op de grond of in het plaveisel gekrast werd. 
Er waren vele plaatsen waar men op deze manier kon gokken. Ook in de herbergen en tavernes was er vaak een verborgen kamertje waar gegokt werd.  
 
 
                     

     * dineren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                 

  

 

                                                                                

                                                                                 

 

                                                                                              

 

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.