Start
Omhoog

  Geverfde Eieren

Het best gebruiken we hiervoor uitgeblazen eieren.

Hoe uitblazen?

Aan boven- en onderkant maak je een gaatje. (hoe kleiner, hoe beter). Met een naald wordt in de dooier geprikt, en een beetje geroerd. Dan blaas je het ei voorzichtig uit. Laat het vervolgens drogen op keukenrolpapier.

 

Voor het beschilderen:

Voor het beschilderen van de eieren worden ze met azijn of een schijfje citroen afgeveegd zodat de eierschaal kleur opneemt. Als ze droog zijn, kan het verven beginnen.

Geschikte verf:

Plakaatverf of waterverf zijn geschikt. 

Daarna kan je mat laten of met lak bestrijken om ze te laten glanzen.

Extra glans bekom je door eerst een laagje lak te geven en daarna te beschilderen.

Om ze gemakkelijk te kunnen beschilderen en daarna te laten drogen prikken we de eieren op een satéstokje of op een dunne breinaald.

Versieren kan naar keuze: in 1 kleur, met puntjes, streepjes, ...

Als je de eieren na het drogen op hun stokje laat zitten, dan kan je een aantal van deze stokjes in een potje zand zetten. Je kan ze ook tussen de planten prikken. Steek dus een uitgeblazen ei op een satéprikker. Zet het het van boven en van onder vast. Hiervoor kan je verschillende materialen gebruiken: kralen, klei, lint, ...

 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciële basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.