Start
Omhoog

 
Eierdopjes

De kleine aardewerken bloempotjes zijn heel geschikt om eierdopjes van te maken. Ze doen het heel goed op de ontbijttafel met Pasen. Als je ze inpakt, heb je een leuk cadeautje voor weinig geld. 

 

Wat moet ik doen?

1. We dekken ons werkblad goed af met oude kranten en trekken zelf een schort aan. Voor we ze beginnen te schilderen, dompelen we de bloempotjes even onder in water. Dan nemen ze minder verf op. 

2. eerst kiezen we een achtergrondkleur uit die we met een penseel aanbrengen. Als we allemaal lichte kleuren gebruiken, dan beschilderen we de potjes eerst met een witte grondlaag. Dan komen de kleuren beter uit. Deze laag is gauw droog omdat ze gedeeltelijk in het aardewerk dringt. Aan de onderkant van het potje kunnen we voelen of de grondlaag droog is. Dan kunnen we beginnen met het eigenlijke versieren.

3. Als we een potlood bijvoorbeeld op een luciferdoosje leggen, het goed vasthouden en het potje langs de potloodpunt draaien dan kunnen we een mooie horizontale lijn trekken. Die lijn kan als hulp voor de decoratie dienen.

4. Nu kan je zelf figuren en vormen tekenen op je potje.

5. Vervolgens kleuren we de figuurtjes met verf en penseel. Is de verf niet fel genoeg, dan verven we nog een tweede keer.

6. Als we klaar zijn, gaan we nog eens met een zwarte stift over de contourlijnen van de verschillende figuurtjes.

7. Laat je bloempotje goed drogen en je kan ze daarna lakken met kleurloze lak. (Doe dit buiten!)

 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.