Start
Omhoog

      Spreekbeurt over vliegtuigen:

 

 Geschiedenis van de luchtvaart:

  • De vliegende mens:

Honderden jaren geleden waren er al mensen die probeerden te vliegen zoals zij het de vogels zagen doen. Pas in 1675 kwam de heer Borelli er achter dat de mens nooit als een vogel zou kunnen vliegen omdat de armspieren van een mens hiervoor veel te zwak zijn. Maar men wilde de lucht in, dus moesten er andere manieren gevonden worden.

 

  •  Luchtballonnen:

In 1782 ontdekten 2 broers die in frankrijk een papierfabriek bezaten, Etienne en Joseph Montgolfier, dat een met warme lucht gevulde papieren zak omhoog steeg. Dit gingen zij in het groot uitvoeren en in 1783 steeg hun eerste luchtballon op. In het mandje onder de ballon zaten een haan, een eend en een schaap. Na enkele weken ging ook een mens zo’n ballonvaart maken. Degene die in de ballon, kon er echter alleen voor zorgen dat de ballon omhoog of omlaag ging. De ballon was niet goed bestuurbaar, dus waar de wind naar toe blies, in de richting ging ook de ballon uit.

 

  • Zweefvliegen:

Omdat ballonnen in de vorige eeuw niet bestuurbaar waren, moest er weer wat anders bedacht worden om in de lucht te komen! In 1880 maakte een Duitser, Otto Lilienthal, een zweefvlucht een zweefvlucht met zijn zweeftoestel. Dit zweeftoestel bestond uit een geraamte van wilgentakken. Daaromheen had hij katoen gespannen dat in was gedoopt was. Hier tussenin hing Otto. Voor zo’n zweefvlucht beklom hij met zijn eerste toestel een heuvel, nam een aanloop  heuvelafwaarts en zweefde dan een tijdje door de lucht. Door met zijn benen te zwaaien kon hij het zweeftoestel een beetje sturen. Zo maakte hij wel 2000 zweefvluchten, maar door de slechte besturing verongelukte hij in 1896.

 

  •  Het eerste vliegtuig met een motor:

Ondertussen probeerden andere mensen toch een echt vliegtuig te bouwen. Uiteindelijk lukte dit de broers Wright; fietsenmakers uit Amerika. Zij maakten een vliegtuig bestaande uit houten latten en twee linnen beklede vleugels, die door een groot aantal ijzeren draden bij elkaar werden gehouden. Dit vliegtuig kreeg voor de besturing een richtroer achter en een hoogteroer vooraan. Daarna bouwden zij een zelf gemaakte benzinemotor op dit toestel. De motor was met fietskettingen vastgebonden aan twee houten propellers achter het toestel. De piloot lag op zijn buik op de onderste vleugel. 

Op 17 december 1903 maakte Wright de eerste vlucht met dit toestel met motor, dat de naam – Flyer – had. Met deze vlucht, die 12 seconden duurde en waarbij 36 meter werd afgelegd, begon de luchtvaart pas echt. De broers hadden bewezen dat een mens met een toestel met motor van een vlak terrein de lucht in kon komen en blijven. De ontwikkeling van het vliegtuig ging vanaf dat moment erg snel.

 

  •  Fokker

In Nederland was er een jongen, Anthony Fokker uit Haarlem, die helemaal gek was van alles wat met vliegyuigen te maken had. Voor studie ging hij naar Duitsland. Daar maakte hij zijn eerste vliegtuig, de fokker Spider. Dit vliegtuig werd zo genoemd omdat de piloot tussen een netwerk van draden zat, net zoals een spider in een web. Door zijn partner in de vliegtuigbouw werden de eerste twee spiders kapot gevlogen. Met de derde Spider vloog Fokker in 1911 op Kininginnedag een paar rondjes rond Haarlem

  

  • De Eerste Wereldoorlog:

Toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak waren er al heel wat militaire vliegtuigjes. Meestal denk je bij militaire vliegtuigen meteen aan straaljagers, maar die bestonden toen nog niet. Dit waren vliegtuigjes van hout, bekleer met linnen en een open cockpit. Hun topsnelheid bedroeg ongeveer 100 kilometer per uur. In het begin waren de piloten ongewapend. Later namen ze pistolen mee, maar meestal raakten ze niets, omdat de piloot ook nog  zijn vliegtuig moest besturen. Men ging toen vliegtuigen bouwen waarin meerdere mensen meekonden voor de besturing, beschieting en het afwerpen van bommen. Het bekentste vliegtuig dat in de Eerste Wereldoorlog mee deed was de driedekker van Fokker.

  • De eerste vlucht over de oceaan:

In 1927 vloog de Amerikaan Charles Linbergh als eerste in zijn eentje met zijn vliegtuig  van New York naar Parijs, over de Atlantische Oceaan. Zo ontstond de lichtverbinding tussen Amerika en Europa.

 

 

  • Het luchtschip "Graf Zeppelin"

Hoewel er in de negentiende en twintigste eeuw heel wat geëxperimenteerd is met luchtschepen, zijn er bijzonder weinig voorbeelden van luchtschepen die werkelijk succesvol commercieel geëxploiteerd konden worden. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de "Graf Zeppelin", een gigant (105.000 m³ gasinhoud) die in 1928 werd geconstrueerd. Het luchtschip bleef tot 1940 in de vaart en legde in die tijd een kleine 1.000 reizen af, waaronder 144 oceaan-oversteken.

 

 

Gemaakt door Bart Plasschaert

 

            

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciële basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.