Start
Omhoog

      Middeleeuwen

 

De middeleeuwen duurden van 500 tot 1500. Alles was toen heel anders dan nu: geen elketriciteit, houten huizen, zandwegen, geen riolering.


Leenheer

De meeste mensen waren arm in die tijd. Zij mochten in dorpjes rond het kasteel van de landheer wonen. zij moesten dan wel werken op zijn land: een deel van de opbrengst moesten ze afgeven aan de landheer. ze moesten dus heel hard werken. Ze waren dus al heel voreg in de weer! Iedereen in het gezin hielp mee.

Deze boeren moesten in kleine koude, donkere huisjes wonen. Er lag wat stro om op te slapen.  Ze hadden ook meestal te weinig om te eten. Wat aten ze dan? Brood, meelap, gortepap, kaas of groente. Vlees aten ze bijna nooit want dat was veel te duur!

Kleren
De kleren waren gemaakt van wol van de schapen. Er waren toen nog geen kleuren waaruit je kon kiezen: er was enkel zwart of bruin. ze wasten de kleren eigenlijk nooit, dus stinken deed het wel!


Ziek
In de middeleeuwen werden de mensen helemaal niet zo oud als nu!  Door zich zo weinig te wassen, kregen ze snel ziektes. Water drinken was ook niet aan te raden! Het was heel vies, en je kon er dus makkelijk ziek van worden. Daarom dronken de meeste mensne bier.

 

 

 

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.