Start
Omhoog

      De luchtvaart

 

De mens wilde vliegen als vogels. Ze moesten dus iets maken want een mens kan niet vliegen.

  • De luchtballon

1782. Twee gebroeders Montgolfier ontdekten dat als je onder een zak met warme lucht stijgt, dus omhoog gaat. Zo werkt dus ook een ballon. Deze broers hebben de luchtballon uitgevonden. Hun eerste ballon ging in 1783 de lucht in. Maar je kon de ballon niet goed besturen, de mens moest dus iets anders gaan zoeken.

 

  • Zweefvliegtuig

Otto Lilienthal maakte een zweefvliegtuig. Zo deed hij een eerste zweefvlucht in 1880. 

Hoe heeft hij dit gemaakt?

Eerts heeft hij een geraamte van takken gemaakt. Daarrond heeft hij katoen gespannen (deze katoen had eerst een bad van was gekregen).  

Otto beklom een berg met zijn zweefvliegtuig. Vervolgens nam hij een aanloop en zweefde door de lucht.

                                                             

  • Eerste motorvliegtuig

De broers Wright waren de eerste die een vliegtuig met een motor hebben gebouwd. Op 17 dec 1903 maakte Wright de eerste vlucht met vliegtuig. De eerste vlucht duurde 12 seconden en hij heeft 36 meter afgelegd.

 

  • De Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren er al militaire vliegtuigjes. Het waren houten vliegtuigjes. Men ging toen vliegtuigen bouwen waarin meerdere mensen meekonden voor de besturing, beschieting en het afwerpen van bommen. 

  •  Toerisme en handel.

Het vliegtuig werd steeds belangrijker. Ook kwamen er pasagiersvliegtuigen. In sommige vliegtuigen kan men zelfs 300 passagiers vervoeren! Dat is heel veel. De vliegtuigen worden steeds groter. Ook maken steeds meer mensen gebruik van het vliegtuig om op reis te gaan.

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.