Start
Omhoog

       

Heksen

Enkele weetjes

* Zwarte kleding werd gedragen voor de natuurlijk energie. Iets dat een donkere kleur heeft, is ook warmer. Denk maar aan de zomer, dan kan je best geen zwarte T-shirt aantrekken, want die zal veel warmer worden dan een witte.

 

* De zwarte kat hadden de eenzame oude vrouwtjes gewoon als huisdier. 

* Voor het vliegen op de bezemsteel zijn er meerdere verklaringen.
Veel heksen waren psychisch gestoord. Omdat er namelijk ook heksen waren die zonder marteling vrijwillig bekentenis hadden afgelegd. Dan zou het kunnen zijn dat ze dachten op hun bezemsteel naar de duivel te zijn gevlogen om dat ze schizofreen waren.


* Witte hekserij, wicca, is gebaseerd op het oude geloof en de vroegere hekserij. Het grote verschil tussen witte en zwarte heksen is dat witte heksen hun magische krachten goed gebruiken en het niet tegen mensen gebruiken maar het juist gebruiken om mensen te helpen. De witte heksen maken veel gebruik van kruiden, wierook en hun althaar waar allerlei voorwerpen op liggen die gebruikt worden bij rituelen. De cirkel die zich om zich heen trekken is het belangrijkste van het ritueel, de cirkel is de tempel van iedere heks. 

* Het boek der schaduwen is ook iets dat elke heks heeft. Dit boek staat vol met recepten, formules, ervaringen, methodes en spreuken. In dit boek schrijven alle heksen zelf dingen op die ze geleerd en ervaren hebben. 

* Zwarte heksen zijn meestal een groep en aanbidden wel de duivel.  

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.