Start
Omhoog

      Azteken

  •  
Gebouwen

Middenin de hoofdstad staat een grote tempel waar veel offers werden gedaan. Offers doen was heel belangrijk in de Azteekse cultuur en daarom zag je dan ook in elk dorpje wel een tempel. 
In het Azteekse rijk waren een heleboel kleine dorpjes met huizen die allemaal 1 kamer hadden. In die kamer was een hoek waar gekookt werd en ook een hoek waar mensen offers konden doen. Zoín offerplaats heette een schrijn, welke je ook in een tempel vond. Het grote verschil was alleen dat de schrijn in een huis natuurlijk wel kleiner was dan de schrijn in een tempel. De badkamer was een apart gebouwtje buiten het huis. De meubels in een huis waren allemaal van riet, evenals het dak. Het was overigens zo dat als mensen rijker waren (bijvoorbeeld van adel) ze meerdere kamers in een huis hadden en een grotere tuin.

 

            

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.