Start
Omhoog

      Anne Frank

Geboren: 1929
Geboorteplaats: Frankfurt in Duitsland
Vader: Otto Frank
Moeder:  Edith Holländer
Zus: Margot
Gestorven: 1945

Wanneer Hitler aan de macht komt, vlucht familie frank naar Nederland in 1933. Hitler is tegen de joden! 

Anne is 4 jaar oud. In Amsterdam ging zij naar de kleuterschool van de Montessorischool. Daarna ging ze naar de eerste klas van de lagere school.Maar in 1940 wordt Nederland door Duitsland bezet.

Vanaf juli 1942 krijgen de eerste joden een oproep om naar het zogenaamde ‘werkkamp’ Westerbork te gaan. Als er mensen weigerde om daar heen te gaan, moesten deze naar een strafkamp. De enigste manier om onder het bevel uit te komen was onderduiken bij een niet-joodse familie. Otto en Edith Frank willen niet naar Westerbork, en gaan daarom opzoek naar een onderduikplaats. 

Op 5 juli 1942 komt er een oproep voor Margot Frank (de zus van Anne) en de familie duikt de volgende dag nog onder. 


  •  
Hoe werd Anne zo bekend?

Anne frank kreeg op 12 juni met haar 13de verjaardag een dagboek. Ze schrijft daar iedere dag in. Na de oorlog word dit dagboek gevonden. Het dagboek ligt nu in een museum en is ook uitgegeven.
Ook het achterhuis is, in het centrum van Amsterdam te bezichtigen. Dit hebben al miljoenen mensen uit de hele wereld gedaan. Daardoor is Anne zo bekend.


 

            

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciële basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.