Start
Omhoog

 

 Ruimtestation

 

Ruimtestation

Men weet dat mensen in de ruimte kunnen reizen, dan is de volgende stap er in te werken en te wonen?!? Die plaats waar dat gebeurt of beter gezegd het station waar dat afspeelt heet : een RUIMTESTATION. Het leven in de ruimte is al uitgeprobeerd in 1971 en in 1981. Dat probeerden de Russen, de Russen noemden dit ruimtevaarttuig : Saljoet . Daar hebben ze er zeker zes van gelanceerd. De Amerikanen hebben maar een ruimtestation gebouwd , dat ze Skylab noemde . Er worden nog steeds testen gedaan over hoe lang een mens in de ruimte kan blijven leven . Sommige metalen en anderen grondstoffen, kunnen in ruimtestations makkelijker en goedkoper worden geproduceerd. Dat is moeilijk te verklaren maar geleerden zijn tot de conclusie gekomen dat het alles te maken moet hebben met die gewichtloosheid. Dus voor al die produceringen kan een ruimtestation goed dienen, want mensen willen alles toch sneller en goedkoper. De onderdelen van een ruimtestation worden door middel van ruimteschepen in de ruimte gebracht. Hoe meer vluchten de space shuttle maakt, des te meer bouwstenen komen er op zijn plaats. De ruimtestations: Saljoet en Skylab zijn een beetje aan de kleine kant en nu willen ze ook nog ruimtewoningen gaan maken. Ze zullen over kunstmatige zwaartekracht beschikken zodat de bewoner(s) niet tussen hun interieur dwarrelen. Hoe we zwaartekracht kunnen opwekken weten we al heel lang.

profeten van de ruimtevaart zoals :

- de Rus Konstantin.

- Tsiolkovsky (1879-1977).

- de Oostenrijker Herman Obert (geb. 1894).

- en de Duitser Werner von Braun.

maakten al lang voor de eerste Spoetnik (4 oktober 1954) duidelijk dat het principe van de centrifuge de oplossing biedt voor dit probleem . De ruimtestations van de toekomst zullen de grondvorm hebben van een reusachtig wiel , dat langzaam om zijn as draait. 

 

 

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.