Start
Omhoog

 

 

Luxemburg

Klimaat

De maanden mei en juni zijn de zonnigste maanden.
In het noorden valt de meeste neerslag.

 

Planten en dieren

Het Groothertogdom is vooral begroeid met beuken, eiken, haagbeuken, grove den en de fijnspar.

In de bossen vind je herten, reeŽn en wilde zwijnen. Vissen, zoals beekforel, vlagzalm, barbeel, snoek, brasem, rietvoorn en karper komen voor. 

Het hert.
Het wilde zwijn.

Geschiedenis

In 963 bouwde graaf Siegfried van de Ardennen een kasteel op een rots langs de weg Reims-Trier. De naam werd: "Lucilinburhuc" (klein kasteel). Rondom dit kasteel ontstond al vrij snel een nederzetting en kwam een eerste handels- en ambachtencentrum tot stand, de huidige hoofdstad Luxemburg. 

Taal

Het Letzeburgsch, een Duits dialect, groeide en is sinds 1985 de officiŽle taal. In de wetgeving, het bestuur en de rechtspraak is de officiŽle taal echter nog steeds Frans, in de handel wordt meestal Duits gebruikt en ook de meeste kranten en tijdschriften verschijnen in het Duits.

Godsdienst

Ongeveer 95% van de bevolking is rooms-katholiek. 

Landbouw

Veeteelt is de belangrijkste vorm van landbouw. In het noorden van het land worden vooral voedergranen, gerst en aardappelen geproduceerd. In het zuiden zijn tarwe en fruit belangrijke landbouwproducten. Een andere belangrijke agrarische sector is de druiventeelt in de vallei van de Moezel. 

 

Industrie

De ijzer- en staalindustrie in het zuidwesten van Gutland is zeer belangrijk voor het land.

 

 

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.