Start
Omhoog

   Canada

Hoi, ik ben Catherine .

 
                                                                      CANADA.
 
 
ik ga iets vertellen over een paar dieren die in de bergen van Canada leven.
Ook ga ik iets vertellen over een stad in Canada waar ik veel naar toe ga op vakantie.
 
 
NELSON.
 
Nelson is een mooie stad in het Zuid-oost deel van Britisch Colombia en bestaat iets meer dan een eeuw. De stad was opgericht door een groep mijnwerkers. In de jaren 1886, een groep van 14 goudzoekers, onder de leiding van 2 broers ( Osner en Winslow Hall ) zochten in de provincie Britisch Colombia naar goud. Als de herfst aankwam waren de 14 mannen moe en ontgoocheld. Ze hadden ongeveer 160 km. gedaan , maar dit was in de tijd dat er geen steden, straten of spoorwegen waren en ze moesten hun eigen weg door de wildernis zien te maken. Tegen oktober, allen in deze enorme wildernis en bang voor de aankomst van de winter, besloten ze om op te houden met hun zoektocht. Winslow Hall besloot noch 1 laatste dag  door te zoeken en als dat niks opleverde terug te keren naar Colville. De laatste dag vonden zijn zoon, samen met zijn vriend , een paar interessante stenen. Ze namen ze mee naar Colville, om ze te laten analyzeren. Ze hadden geen goud gevonden  maar wel zilver. Ze keerde terug voor de 2e keer in de lente van 1887 om de Silver King Mine te mijnen, en zo is Nelson ontstaan. Het ontwikkeld zeer snel; binnen een paar maanden stond er al ongeveer 25 houten cabinen en veel meer mensen woonden nog in tenten. De Silver King Mine ging dicht in 1915. Dit was een zwaar verlies maar toch heeft Nelson de klap kunnen overleven. In 1897 kreeg Nelson stadsrechten en John Huston werdt de 1e burgemeerster. Hij was de stichter van Nelsons 1e krant.
 
TEGENWOORDIG.
 
Nelson is natuurlijk veel groter geworden sinds dan, maar niet te min, de natuur beperkt de groei daarvan. Nelson kan niet te groot worden dankzij de aanwezigheid van de zeer grote Kookeny Lake ( meer ) aan de noordelijke kant en de bergen rondom. Dankzij deze beperkingen blijft de bevolking rond 8000 bewoners. De meeste gebouwen zijn nog steeds van hout gemaakt, want aan de rand van de bergen zijn veel bomen. Er is een mooi park met een strand langs de Kootenay Lake. Het water blijft altijd koud, zelfs in de warmste zomerdagen, want het water bestaat grotendeels uit gesmolten sneeuw en ijs. Het hele gebied is een paradijs voor mensen die van sport houden. Je kunt er bergklimmen, trektochten maken, kajakken, paardrijden, zwemmen, mountain biking en natuurlijk skiŽn.
 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.