Start
Omhoog

   Brussel

 

Brussel is de hoofdstad van BelgiŽ en behoort tot de Europese Unie. Brussel heeft veel bezienswaardigheden:

1. De St-Michielskathedraal: er is van de 13de tot de 16de eeuw aan gewerkt.

2. De grote markt werd vernield in 1695 maar daarna werd de grote markt in oude glorie hersteld

3. Het stadhuis: ze hebben er aan gewerkt van 1402 tot 1455 het is het mooiste gebouw van Brussel zeggen ze. De rijzige toren is 97m hoog en er zijn mooie dingen in het gebouw te bezichtigen.

4. De bekendste toeristische attractie van BelgiŽ is Manneke Pis. Manneke Pis is een bronzen beeldje en werd gemaakt in 1619 als fonteinversiering. Je hebt ook een Janneke Pis. 

5. Koningsplein. Uit 18de eeuw daterend rechthoekig symmetrisch plein.

6. St. Jacob op Koudenberg: neo klassieke kerk.

7. Standbeeld van Godfried van Bouillon.

8. Justitiepaleis. Werd ontworpen door architect Poelaert en er werd van de 1866 tot 1883 aan gebouwd. Het maakt indruk omdat het op een hoge berg staat en het gebouw is zelf al 103 meter hoog.

9. Atomium. Werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958. Het stelt een IJzerkristalmolekuul voor en is102 meter hoog. Het zijn 9 Ballen met elk een diameter van 18 meter

10. Museum voor Moderne Kunst. Deze ging open in 1984, in dit museum hebben ze de meeste schilderijen van de Belgiesche schilders. De ingang bevindt zich op het Koningsplein. Het gebouw zelf ligt onder het Koningsplein.

11. Koninklijke musea voor kunst en geschiedenis. Het museum bevindt zich in het Jubelpark. Het Jubelpark en het museum zijn met elkaar verbonden door grote poorten.

In het museum hebben ze oudheden van de Romeinen, de Grieken, Egyptenaren en van de Chinezen.

12. Museum van Buuren. In dit Museum hebben ze een hele mooie verzameling schilderijen uit de 16de eeuw tot de 20de eeuw. Om het Museum liggen prachtige tuinen.

13. Belgische Centrum van het Beeldverhaal. Het Belgische Centrum van het Beeldverhaal is een Museum van de Belgische strip figuren onder andere Suske en Wiske en ook Kuifje.

 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.