Start
Omhoog

   

AustraliŽ

AustraliŽ is het kleinste werelddeel. De officiŽle taal is Engels. De hoofdstad van AustraliŽ is Canberra. 

 
Industrie
In AustraliŽ vind je veel delfstoffen: kolen, ijzererts en bauxiet.
Vooral ijzer- en staalproduktie dus.
 

De ontdekkingsreizigers

In 1606 werd AustraliŽ ontdekt. De Nederlander Willem Janszoon ontdekte het. 

 

Bevolking
 
De eerste bewoners van AustraliŽ zijn de Aboriginals. Toen kwamen er blanken in AustraliŽ wonen. Maar tegelijk namen ze ook onbekende ziektes mee. De Aboriginals hadden daar geen weerstand voor en daardoor stierven ze. 

 
De Europeanen die kwamen, zetten zelf een bedrijf op of zochten werk. Ze vroegen een Australisch paspoort aan en vestigden zich daar. 
 
Gevangenen uit Groot-BrittanniŽ
 
De allereerste Engelsen die in AustraliŽ aankwamen waren gevangenen. De gevangenissen zaten vol in Engeland waardoor men een plaats zocht voor de vele gevangenen. 

AustraliŽ lag ver weg. Als de gevangenen daarheen zouden gaan, zouden ze er in Engeland vanaf zijn. Een heleboel gevangenen bleven in AustraliŽ na het uitzitten van hun straf en wonen er nog steeds. Er wonen redelijk wat Engelsen in AustraliŽ die afstammen van die gevangenen.
 
 
Landbouw
De beste grond ligt in het zuiden, zuidoosten en oosten. De landbouw levert onder meer suikerriet, aardappels en allerlei granen.
 
Veeteelt
In 1801 lukte het enkele AustraliŽrs om schapen naar AustraliŽ te smokkelen vanuit Spanje. Dat was verboden. Omdat ze de mooiste wol gaven en Spanje was toen het enige land die deze mooiste wol verkocht. De AustraliŽrs hebben het toch gedaan en ze zijn heel hard gaan fokken met de schapen en nu verkoopt AustraliŽ de meeste wol ter wereld. 
 
 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.