Start
Omhoog

  Ardennen 

 

Welke dieren vind je in de Ardennen?

In de Ardennen vind je reeŽn, edelherten en wilde zwijnen. Maar je vindt er ook kleinere dieren zoals: marters, dassen, eekhoorns en ook otters. In de Hoge Venen zijn er nog roofvogels en ook zangvogels. 

Het everzwijn
De eekhoorn
De das
De otter

 

Er zijn wildparken in de Ardennen!

De Ardennen heeft verschillende wildparken. Dat zijn parken, bossen, waar de dieren vrij en beschermd leven. Om de meeste dieren aan het werk te zien, zal je in de vooravond eens een wandeling meoten maken. Want dan komen de meeste dieren buiten. De herten grazen 's morgens en zeven uur gaan zij slapen. In het voorjaar kan je gestreepte zwijntjes en herten vrouwtjes met hun kalfjes zien!

 

De grotten

Ja, in de Ardennen zijn er grotten! In veel van deze grotten mag je niet in, maar in sommige mogen bezoekers een kijkje gaan nemen, denk maar aan de grotten van Han. Je vindt alle grotten in het hartje van de Ardennen tussen de Maas en de Ourthe.

  • De Grot van Goyet.

De grot van Goyet ligt tussen Marche-les-Demes en Namen. De grot is een bezoekje waard omdat ze laat zien hoe de mensen vroeger leefden. En er zijn ook nagemaakte mensen en dieren ingezet om het vroegere leven uit te beelden.

 

  • De grotten van Han

De grotten van Han zijn wereldberoemd.

 

 

Het hoogste punt van BelgiŽ.

In Robertville loopt een stijgende weg naar het hoogste punt van BelgiŽ. Het Signal de Botrange, de punt is 694 meter hoog.

 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.