Start
Omhoog

   Ratten

 

 

  • Zijn uiterlijk

Het rat heeft een spitse snuit. Z'n snorharen zijn ongeveer 5 cm. Hij heeft aan zijn voorpoten 4 tenen en aan zijn achterpoten vijf tenen. Zijn lijf is ongeveer 27 cm, en zijn staart ongeveer 23 cm. Zijn gemiddelde leeftijd is tussen 2 en 3 jaar, en zijn maximale leeftijd is 6 jaar. Je kan de rat kopen in het zwart, wit en bruin maar ook in het wit met een bruin kopje.

  • Soorten ratten

De rat heeft 136 families, en 550 soorten ratten. 
Er zijn verschillende soorten ratten:
- Beverrat
- Muskusrat
- Woelrat

...

Beverratten horen in dezelfde groep als cavia's. Beverratten komen uit Zuid-Amerika. De muskusrat wordt ook wel eens een waterkonijn genoemd omdat je het als een konijn ziet eten.

 

  • Jongen

Ze krijgen ongeveer 10 tot en met 12 jongen, soms zijn er zelfs ratten die wel 24 jongen kunnen krijgen. De eerste weken blijven de jongen in het nest. Na ongeveer 2 weken zijn de jongen enorm gegroeid en krijgen zij een zijdeachtig vachtje en de oogjes gaan een beetje open.

 

  • Vijanden

De vijanden van de rat zijn:
- Buizerd
- Sperwer
- Havik
- Boomvalk
- Slechtvalk
- Torenvalk
- Uilen

Nog meer vijanden van de rat zijn:
- Vossen
- Marters
- Hermelijnen
- Wezels
- Bunzings
- Otters

 

 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.