Start
Omhoog

   Parkieten

De grasparkiet komt oorspronkelijk uit AustraliŽ, waar hij zijn nest maakt in holle bomen. Bij ons broedt hij dan ook in nestkastjes. De kleur van de grasparkiet is groen. De veren voelen erg zacht aan. De kopveren zijn geel. De hals veren zijn versierd door zwarte puntjes die op een halssnoer lijken. Behalve groene worden er blauwe en witte grasparkieten gefokt. Doordat de grasparkiet uit een gebied komt waar het vaak een langere tijd niet regende, kunnen ze een hele tijd zonder water. Dat betekent niet dat je ze geen water hoeft te geven. 

Het mannetje heeft boven de snavel een blauwe huid, het vrouwtje heeft een bruine huid. Als je bij het vrouwtje van een parkietenpaar de huid boven de snavel blauw verft, dan wordt het door het mannetje verstoten. Het voedsel bestaat uit gierst en uit allerlei gemengde zaden. Ook hebben ze graag een blaadje sla of een andere bladgroente. Ze vinden het ook leuk als ze eens per dag uit de kooi mogen, vooral als ze alleen in een kooitje zitten. Als ze gepaard hebben is er een goede kans dat het vrouwtje vier tot zes eitjes gaat leggen. Na 2 Ĺ weken komen de eitjes uit, waarna de jongen nog zoín maand in het nest moeten blijven.

 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.