Start
Omhoog

   Paddestoelen

 

  • Aardappelbovist

Een aardappelbovist lijkt eigenlijk een aardappel. zo komt hij aan zijn naam! Hij is geel tot donkerbruin. De aardappelbovist heeft geen steel en heeft wrattjes.
    

  • Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood is eetbaar! Het heeft een volle steel en hoed. Het is een buisjeszwam. Als je dus aan de onderkant van de hoed kijkt, dan zie je geen plaatjes, maar allemaal gaatjes! Dit zijn de uiteindes van de sponsgele buisjes.

  • Vliegenzwam

Hij heeft meestal een rode of oranje kleur. Op de hoed zie je witte stipjes staan. Het is een plaatjeszwam. Als je onder de hoed kijkt, zie je dus plaatjes. Deze paddestoel is giftig!!

 

  • Stinkzwam

De stinkzwam is een hele aparte  paddestoel en hij stinkt heel erg. Dat kun je natuurlijk wel zien aan de naam. Hij is heel erg lang en dun. Zijn kleur is bruin wit. Eerst zie je een duivelsei. (bol naast zwam op figuur) Dit groeit dan uit tot een echte stinkzwam! Door zijn geur komen er vliegen naar de paddestoel. Deze vliegen gaan dan op de paddestoel zitten, de sporen blijven aan hun pootjes plakken. Zo worden de sporen verspreid, zodat er overal weer nieuwe stinkzwammen groeien! 

                           

 
 

Vragen of opmerkingen: redactie@kinderenwebhotel.be   
Copyright © 2004 Kinderen (Deze gegevens mogen enkel en alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden en op niet-commerciŽle basis, en niet als informatie voor websites. Enkel links zijn toegelaten. )
De redactie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele fouten, of op ingezonden werken.